Przedstawiam Ci unikatową mieszankę japońskiej herbaty Matcha dla początkujących fanów Matchy. Jest wysuszona, świeża, aromatyczna i jednocześnie idealna, żeby wejść w świat herbaty Matcha. Ta Matcha idealnie daje się stosować jako dodatek do gotowania. Śmiało można rozkoszować się nią również w drinkach z mlekiem. Izumi smakuje mocniej i nieco bardziej cierpko niż inne wyższe stopnie herbaty Matcha. Nazwa Izumi oznacza „wiosnę”.

Składniki

100% organiczna japońska zielona herbata

Przygotowanie

Zagotuj świeżą, miękką wodę.
Pozwól wodzie wystygnąć do 80°C (np. otwórz czajnik i poczekaj 10 minut lub przelewaj wodę co najmniej 4-5 razy do innego zimnego czajnika – woda traci 4-5° C przy każdym przelaniu).
Włóż 1 gram herbaty Matcha (2 bambusowe łyżeczki) do miseczki na Matchę.
Dodaj 80ml gorącej (80°C) wody.
Wymieszaj herbatę miotełką do Matchy, aż pojawi się dobra piana. Przygotowanie filiżanki herbaty Matcha zajmie około 15 sekund.