Kokosowa matcha latte – przepis na pyszny napój na bazie herbaty matcha.

Składniki:
  • 1 łyżeczka herbaty matcha
  • 4 łyżki mleka kokosowego
  • 3/4 szklanki mleka roślinnego
  • łyżeczka syropu z agawy lub cukru trzcinowego (opcjonalnie)
Obrazek dla
Przygotowanie:

1. Herbatę matcha z naszego sklepu rozpuść w 2 łyżkach zimnego mleka roślinnego. Najlepiej użyć do tego miotełki bambusowej, albo spieniacza do mleka, żeby nie było grudek.

2. Resztę mleka wlej do małego garnuszka i podgrzej (1-2 minuty).

3. Do podgrzanego mleka dodaj mleko kokosowe, zamieszaj i dalej podgrzewaj.

4. Kiedy pojawi się para i na powierzchni mleka pierwsze małe bąbelki , dodaj uprzednio (krok 1) rozpuszczoną herbate matcha.

I już kokosowa matcha latte jest gotowa !

Całość można przygotować także na zimno i podawać z kostkami lodu.

Smacznego ! 🙂

Obrazek dla