Kruche ciasteczka z herbatą matcha – przepis na około 20 sztuk ciasteczek.

Składniki:
  • 85 gr mąki ryżowej
  • ½ łyżki stołowej Matcha for Cooking Tsuki
  • ¼ łyżki stołowej proszku do pieczenia
  • 55 gr masła
  • 30 gr kawałków czekolady
Obrazek dla
Przygotowanie:

1. Masło przetrzymaj w temperaturze pokojowej, aż zmięknie. Połącz mąkę, herbatę Matcha for Cooking Tsuki , proszek do pieczenia i przesiej razem.

2. Dodaj ¼ porcji cukru do miękkiego masła i zmieszaj. Powtórz 2-3 razy aż cały cukier dokładnie zmiesza się z masłem. Delikatnie roztrzep jajko i dodaj do masła z cukrem.

3. Dodaj przesiane składniki do masy (2). Połącz całość z kawałkami czekolady i odstaw na kilkanaście minut.

4. Z masy (3) zrób małe kulki. Spłaszcz je dłonią i ułóż na papierze do pieczenia.

5. Ustaw piekarnik na 170°C i piecz ciasteczka 10 minut. Obniż temperaturę do 150°C i piecz kolejne 10 minut.

Kruche ciasteczka z herbatą matcha są już gotowe ! Smacznego !

Obrazek dla